Scholieren die een spreekbeurt willen houden over hockey kunnen hun geluk niet op met het internet. Er is veel informatie beschikbaar via onder andere Wikipedia, de KNHB, en YouTube. Ook via de officiële kanalen van de Europese Hockey Federatie (EHF) en de Internationale Hockey Federatie (FIH) kan veel informatie worden ingewonnen.

 

Bij een spreekbeurt over hockey kan je veel verschillende kanten op. Van geschiedenis tot aan spelregels of zelfs de resultaten van de Nederlandse teams kunnen interessant zijn voor klasgenoten. Want daar gaat het natuurlijk om. Dat jij hockey erg leuk vindt is mooi meegenomen, het doel van de spreekbeurt is echter om ervoor te zorgen dat jouw enthousiasme overkomt bij iedereen die naar je luistert tijdens de spreekbeurt.

 

Het gaat er bij de spreekbeurt over hockey natuurlijk niet om dat je alle antwoorden op vragen die vanuit de klas komen kunt beantwoorden. Het is vrij normaal dat je niet zomaar alles weet over je favoriete sport. Wanneer je dus aangeeft dat je het antwoord op de vraag die je klasgenootje stelt gaat opzoeken en later hierop terugkomt, win je veel meer respect dan wanneer je het antwoord moet verzinnen.

 

Wanneer je op dit moment bezig bent met voorbereiden van je spreekbeurt over hockey kan het helpen de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond eens te bellen. De KNHB houdt kantoor in Nieuwegein en je kunt ze bellen op 030-7513400. De medewerkers van de KNHB kunnen je doorverwijzen naar de juiste informatie over hockey die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt. Heb je hockeyartikelen nodig, kijk dan op deze website. Je kunt daar een breed assortiment vinden van verschillende hockeyspullen zoals sticks, schoenen, handschoentjes en trainingspakken.