Het is bij het beoefenen van hockey natuurlijk de bedoeling dat u wedstrijd en training zonder kleerscheuren en blessureleed doorkomt. Naast de verplichte gebitsbeschermer – de schade aan het gebit door bal of stick kan groot zijn – is het sinds jaar en dag ook verplicht om scheenbeschermers te dragen. Hockey is geen sport om gewond te raken, het gaat om het plezier en de juiste bescherming kan hier een bijdrage aan leveren.

 

Scheenbeschermers voor hockey bestaan in verschillende soorten en maten. Vooral belangrijk is dat de combinatie van gemak en bescherming in evenwicht is. Om gevaar en blessures zo veel mogelijk uit te bannen moet de scheidsrechter spelers zonder scheenbeschermers voor een hockeywedstrijd de toegang tot het speelveld ontzeggen. Het is daarmee geen keuze om met scheenbeschermers te spelen maar een verplichting.

 

Het aanschaffen van scheenbeschermers kan bij verschillende sportwinkels, en natuurlijk online. In de online winkel van Hockey Direct kunt u vandaag al scheenbeschermers bestellen zodat deze morgen in huis zijn. Via deze link kunt u rustig bekijken wat het assortiment is en welke scheenbeschermers het beste bij u passen.

 

De grote en bekende hockey merken zoals Dita en TK leveren prima scheenbeschermers. Bekijk daarom eens of ook deze merken voor u geschikt zijn. Al met al valt het met de kosten reuze mee, zeker wanneer u zich realiseert dat de blessures behoorlijk meevallen als u de juiste bescherming heeft.