Lange tijd heeft de NOS tijdens Studio Sport, zeker wanneer het spannende gedeelte van het hockeyseizoen begint, een paar minuten besteed aan het uitzenden van hockey tijdens het sportprogramma. Onder deskundige leiding van hockey icoon Tim Steens en Philip Kooke worden de nationale competities verslagen.

 

Ook internationaal timmeren de Nederlandse hockeyteams al jaren aan de weg. Zowel de mannenhockeyers als de vrouwenhockeyers behoren tot de beste teams ter wereld. De WK’s en Olympische Spelen hebben al sinds mensenheugenis ruimte voor Nederlandse podium plaatsen.

 

De NOS staat landelijk bekend om haar visie nieuws te brengen. Dat wil zeggen dat wanneer er internationale evenementen plaatsvinden waar Nederland van op de hoogte moet zijn, de NOS hierbij aanwezig is. Zo zal de NOS hockey uitzenden tijdens de Olympische Spelen en in veel gevallen ook bij de WK’s en EK’s.

 

Hoewel hockey in het verleden een aantrekkingskracht heeft gehad op insiders, mengen met name de hockeydames zich steeds vaker in de media. De blonde lokken van dames als Fatima Morera de Melo en Ellen Hoog en natuurlijk niet te vergeten Naomi van As draagt bij aan een algehele herkenbaarheid van de topsporters onder het Nederlands publiek.

 

Ook de Internationale Hockey Federatie, de FIH, doet een duit in het zakje om hockey interessanter te maken als kijksport. De verandering van de kleur van het speelveld en de kleur van de bal maken het mogelijk voor toeschouwers en tv kijkers om de bal verder te volgen. Ook de verschillende technieken waarmee camera posities worden benut en natuurlijk de video-umpire die kan meehelpen met het maken van belangrijke beslissingen, zorgen voor een gemakkelijke opname van het spel door de kijker. Redenen genoeg dus voor de NOS om hockey uit te zenden.

 

Ook via de radio draagt de NOS haar steentje bij aan de verslaglegging van hockeywedstrijden. Geerhard de Grooth is de vaste sportjournalist om samen met Tom van ‘t Hek de luisteraar mee te nemen langs de velden.