Hockey in Nederland is allang niet meer elitair. De grote hoeveelheid actieve sporters maakt hockey tot een spel voor de gemeenschap. De prestaties van de nationale teams en de internationale aantrekkingskracht op de in Nederland gespeelde toernooien maakt de nieuwswaarde nog groter. Deze nieuwswaarde wordt ook gevoed door de manier waarop bekende hockeyers tegenwoordig met de media omgaan. Veel van de spelers en speelsters uit het Nederlands elftal worden gespot aan tafel van talkshows en tijdschriften publiceren steeds vaker interviews en fotosessies met hockeybabes zoals Fatima, Ellen Hoog en Naomi van As.

 

Meer informatie over hockey kunt u vinden op deze website maar ook via sites als Wikipedia en de officiële website van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, de KNHB. In het kort, hockey speel je met een stokkie. Deze stok noemt men een hockeystick. De stick heeft een platte en een bolle kant. De bal mag alleen aangeraakt worden met de platte kant van de stick. Een wedstrijd bestaat uit twee teams van ieder tien veldspelers en één doelverdediger. Een doelpunt kan alleen gemaakt worden wanneer de bal in de cirkel is aangeraakt. Het is niet van belang of een tegenstander of eigen speler de bal in de cirkel aanraakt. Doelpunt is doelpunt. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint de wedstrijd.

 

Hockey in Nederland wordt gespeeld in verenigingsverband. Daar waar bijvoorbeeld in Engeland de junioren op school actief hockeyen, wordt steeds duidelijker dat de Nederlandse en gezellige hockeycultuur niet vanzelfsprekend is. Buitenlandse tophockeyers die in de Nederlandse competitie spelen kijken hun ogen uit en het zal niets verbazen dat veel van deze spelers zich na verloop van tijd permanent in Nederland vestigen. Want wat is er leuker dan je hobby op topniveau kunnen beoefenen terwijl de onder Nederlandse hockeyers welbekende derde helft net zo belangrijk is als het spel zelf.