Ypenburg, in de driehoek tussen Pijnacker-Nootdorp, Delft en Den Haag is in rap tempo een nieuwe wijk ontstaan. Jonge gezinnen met kinderen hebben vanzelfsprekend een uitlaatklep nodig. Daarom is de oprichting van een hockeyvereniging in de Haagse wijk Ypenburg snel een feit. Hockeyclub Ypenburg is een van de jongste verenigingen van Den Haag maar niet alleen dat, het is ook een van de snelst groeiende verenigingen.

 

Met name de jeugdafdeling van hockeyclub Ypenburg barst uit haar voegen. De drie velden, waaronder één zeer professioneel water kunstgrasveld, worden op de zaterdag, wanneer de jeugdcompetitie wordt gespeeld, ten volle benut. Op zondagen is het minder druk. Dit zal echter door de tijd veranderen. Junioren worden op termijn senior en hoewel een aantal van de leden zal uitvliegen is er altijd een deel dat terug blijft komen bij de club waar ze groot zijn geworden.

 

Sportcomplex De Bras staat al enkele jaren in de zomermaanden in het teken van de jeugd hockey kampen van Bovelander & Bovelander. Kinderen worden tijdens de zomermaanden enkele dagen druk bezig gehouden met sport en spel. Het gaat bij Bovelander & Bovelander vooral om het plezier dat de kinderen maken.

 

Hockeyclub Ypenburg is gevestigd aan de Oeverwallaan 150 in Den Haag. U bereikt de Oeverwallaan door de afslag Delft Noord te nemen. De hockeyvelden liggen aan de rechterzijde van de weg na ongeveer 1 kilometer en als u enkele bochten in de weg hebt genomen.