Het is voor vrijwel iedere hockeyer interessant om blijvend op de hoogte te zijn van de hockey uitslagen in zijn eigen klasse. Ook de topklassen kunnen wekelijks rekenen op een grote hoeveelheid geïnteresseerden in de uitslagen. Websites van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Hockey.nl leveren veel informatie die ook nog eens snel beschikbaar is.

 

De secretaris van een hockeyclub moet aan het einde van het weekend alle uitslagen doorgeven van de wedstrijden op zijn club. Hoe eerder deze uitslagen zijn doorgegeven hoe eerder de KNHB de uitslagen kan publiceren en de standen kan bijwerken.

 

Hockey uitslagen en standen worden doorgegeven door de secretaris en wanneer deze onverhoopt zijn werk niet goed of slechts ten dele kan doen dan kan de KNHB de standen niet verwerken. Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is dat de teamaanvoerder, coach of manager zijn spullen tijdig inlevert bij de wedstrijdsecretaris.

 

Een aantal hockey verenigingen publiceert op de eigen website alle uitslagen. Het kan daarom ook interessant zijn wanneer u bepaalde verenigingen graag wilt volgen te abonneren op het RSS feed van de website van deze verenigingen. Zeker als deze teams niet in de allerhoogste klassen deelnemen kan het soms lastig zoeken zijn.