De uitrusting die een veldhockey speler gebruikt tijdens de beoefening van het spelletje bestaat uit verschillende hockey spullen. Naast de hockeystick zijn scheenbeschermers en een bitje verplicht. Hockey sokken, kunstgras schoenen en een trainingspak maken de speler compleet. Veel hockey spullen gaan meerdere seizoenen mee. Kosten technisch kan een en ander over meerdere jaren worden uitgesmeerd, dat maakt het nog enigszins draaglijk.

 

Het aanschaffen van hockey spullen kan op verschillende manieren. Eigenlijk heeft iedere stad (of zelfs dorp) waar een hockeyvereniging is gevestigd wel een sportwinkel waar hockey spullen worden verkocht. De lokale middenstand wil namelijk zoveel mogelijk service verlenen en een bijdrage leveren aan de sport in de woonplaats. In veel gevallen zijn hockey spullen online echter een stuk goedkoper te vinden. Speciaalzaken zoals Hockey Direct hebben een groot assortiment, weten waar ze over praten en werken daarnaast op een kosten efficiënte manier. Dat maakt online winkelen eenvoudig en financieel erg interessant.

 

Sommige hockey spullen moeten verplicht worden aangeschaft bij een bepaalde leverancier. Hierbij kunt u denken aan het verplichte tenue. Niet alleen de vereniging zelf maar ook de KNHB wil uniformiteit bij haar leden. Dat zorgt ervoor dat u niet altijd vrij bent in uw keuze van leverancier. Bent u dat wel, wees dan geen dief van uw eigen portemonnee en doe uw aankopen online bij een veilige webshop.