Hockey schoenen kenmerken zich door het profiel. Hockey wordt gespeeld op kunstgras. Dat vraagt om schoeisel waarbij het gevaar om uit te glijden of te verstappen, met lelijke blessures tot gevolg, tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Een kuntsgrasveld kan als basis zand, water of een combinatie van beiden hebben. Deze laatste variant noemt men een semi-veld.

 

Het zal geen verrassing zijn dat de ondergrond bepalend is bij de keuze voor het juiste schoeisel. Hockey kunstgras verschilt daarbij ook nog eens in grote mate van voetbal kunstgras. Voetbal kunstgras ligt diep om de relatief grote voetbal op de juiste manier te kunnen laten bewegen zonder dat het stuiterbal effect met zich meebrengt. Een hockeyveld daarentegen is gladder en vlakker. De kleine en zware hockeybal heeft minder demping nodig. Hieruit vloeit voort dat hockey schoenen en voetbal schoenen voor kunstgras sterk van elkaar verschillen.

 

Hockeyartikelen uitzoeken en aanschaffen kan zowel in de speciaalzaak als in online. Met name de hockeyspecialisten van Hockey Direct staan u sinds jaar en dag met raad en daad bij wanneer u een aankoop wenst te doen. Hoewel techniek en tactiek aan verandering onderhevig is, kan men natuurlijk hockeyartikelen waar men een positieve ervaring mee heeft steeds opnieuw aanschaffen. De webwinkel Hockey Direct kan in deze behoefte voorzien.