De meeste hockeyclubs en verenigingen stellen uniforme hockey tenues aan haar leden verplicht. Deze hockey kleding is over het algemeen te verkrijgen via de huisleverancier van de hockeyclub. Shirt, broek en kousen zijn vaak verplicht, een trainingspak, schoeisel en hockeytruien kunnen overal worden aangeschaft. Dit heeft als voordeel dat u kunt shoppen naar de beste aanbieding om uw totaal kledingpakket samen te stellen.

 

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen. Het is vandaag de dag mogelijk om voor vrijwel iedere sport een specialistische online sportwinkel te vinden. Zo kunt u terecht bij Hockey Direct voor allerhande hockey artikelen. Wanneer u hardloopschoenen nodig heeft omdat een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen belangrijk is voor het niveau waarop u actief bent, dan kunt u terecht bij de online speciaalzaak All 4 Running. Zo kiest u het beste bij verschillende aanbieders terwijl u ook nog eens vanuit huis en vanachter de computer een kijkje in de (online) winkel neemt. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar ook geld. Online uw hockey kleding en schoeisel aanschaffen via Hockey Direct en All 4 Running is namelijk altijd goedkoper dan in de reguliere fysieke winkel.

 

Hoewel hockey een relatief dure sport is met hoge contributie (met name door de kosten van het onderhoud aan de velden) en de verschillende noodzakelijke hockey artikelen, zijn bepaalde onderdelen van de uitrusting duurzaam. Ze gaan langer mee.