In het hockeyspel zijn keepers verplicht een afwijkend shirt te dragen. Het moet voor alle belanghebbenden zoals teamleden, tegenstanders, de scheidsrechter en het publiek duidelijk zijn welke speler de keeper is. Ook wanneer een veldspeler als “vliegende” keeper fungeert.

 

In tegenstelling tot de veldspelers mag een keeper zijn gehele lichaam (inclusief handen en voeten) gebruiken. Misverstanden hierover kunnen het spel ingrijpend beïnvloeden. Vanzelfsprekend is dit niet de bedoeling. Daarom bestaat de verplichting voor de doelverdediger in het hockey een keepershirt te dragen.

 

Staat u in het doel en wilt u een keepershirt, kijk dan verder dan de voetbalshirts. Het is namelijk de bedoeling dat het keepersshort voldoende ruimte overlaat voor de extra bescherming zoals een body protector, beschermingsbroek, arm beschermers en natuurlijk de helm. Het gaat er vooral om dat bescherming en kleding geen gevaar oo kan leveren. Het wil nog wel eens voorkomen dat met name de hockeybal in de uitrusting van een keeper vast komt te zitten. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door niet op elkaar afgestemde kleding. Het juiste hockey keepersshirt kan daarom ongelukken voorkomen en is meer dan gewoon een leuk en trendy shirt.

 

Keepersshirts kunnen het beste worden aangeschaft bij de speciaalzaak. Dit voorkomt miskopen en zorgt voor de optimale bescherming van het lichaam.