Het idee goedkoop is duurkoop gaat in veel gevallen op. Ook bij goedkope hockeysticks kan dit het geval zijn. Door de valkuilen te herkennen kunnen miskopen worden vermeden en dat is natuurlijk wel iets waar we vandaag de dag de focus op moeten leggen. Hockey is al duur genoeg en zomaar een te dure hockeystick aanschaffen is natuurlijk nooit de bedoeling.

 

Allereerst is het verstandig te achterhalen of u liever met een houten stick of een kunststof stick speelt. Beide varianten hebben voor- en nadelen en het is aan u om te bepalen welke voorkeur u heeft.

 

Goedkope hockeysticks die u in ieder geval niet moet aanschaffen zijn de “alu tecs”. Deze sticks zijn jaren geleden verboden omdat ze gevaar voor medespelers, tegenstanders en zelfs scheidsrechters op leverden.

 

De lengte van de hockeystick is een ander puntje van aandacht. Een te kleine of te grote stick zorgt onvermijdelijk voor rugklachten. Vanzelfsprekend moet dit voorkomen worden.

 

Toch is het mogelijk om goedkope hockeysticks aan te schaffen. Met name verouderde modellen of sticks van vorig jaar kunnen voor het merendeel van de spelers nog prima gebruikt worden. Door een kijkje te nemen in de webshop van Hockey Direct kunt u goedkope hockeysticks vinden en daarna direct bestellen. Wel zo gemakkelijk!