Naast de landelijke hoofdklasse competitie bestaat er een Europese hockey competitie voor winnende clubteams uit verschillende Europese landen. Een soort Europacup in toernooiverband. EHL hockey is een commerciële organisatie die ervoor gezorgd heeft dat hockey werd uitgezonden door TV zender Net 5. De EHL werkt vooruitstrevend. Van camera technologie op de doellijn tot aan de video umpire zijn door de jaren heen een aantal interessante wijzigingen in de spelregels doorgevoerd nadat deze uitvoerig werden getoetst tijdens de EHL.

 

EHL is een afkorting van Euro Hockey League. Deze competitie wordt volgens een direct knock out systeem afgewerkt met een internationale finale in een van de grote hockeysteden van Europa. Nederland heeft bewezen de organisatie van dit soort hockey evenementen tot in de puntjes te kunnen organiseren. Daarom wordt het finale weekend vaak toegewezen aan een van de grote hockeyverenigingen in Nederland. Ook steden als Antwerpen en Barcelona zijn gewild voor de organisatie van het finale weekend.

 

Omdat de EHL een commercieel evenement is en dit tot in de puntjes toe verzorgd is, kost dit bakken met geld. Naast sponsoren wordt ook een deel van de kosten doorberekend aan de bezoeker. Een passe partout wat toegang geeft tot alle wedstrijden die tijdens een EHL ronde wordt gespeeld kost meestal rond de € 40. Kijkt u 8 wedstrijden dan zijn de kosten dus € 5 per wedstrijd en al met al valt dat natuurlijk wel mee.

 

Het is mogelijk de EHL via een streaming verbinding te volgen. Ook worden regelmatig op YouTube samenvattingen en compilaties van bijvoorbeeld de mooiste doelpunten gepubliceerd.